Energielabel het Accent
Hulp nodig bij het aanvragen van een Energielabel?

Wij helpen u graag verder met een extra opname van uw woning, waarbij we een verklaring afgeven ten behoeve van de bewijslast in het te volgen aanvraagproces.

Het energielabel

 Voorlopig energielabel 

Per 01-01-2015 krijgt iedere huiseigenaar van de Rijksoverheid het voorlopig energielabel toegestuurd, welk label dat is, kunt u vinden op energielabel-checker. Dit voorlopige label is gebaseerd op reeds bekende gegevens, zoals woningtype, oppervlakte en bouwjaar.

Van voorlopig energielabel naar verplicht definitief energielabel bij verkoop of verhuur 
Bij verkoop of verhuur dient het voorlopige label omgezet te worden naar een definitief label.  Via enkele vragen online kunt u de woongegevens aanpassen.

Het definitieve label aanvragen?  
De woningeigenaar gaat hiervoor naar de internetapplicatie van de Rijksoverheid www.energielabelvoorwoningen.nl en onderneemt de volgende stappen:

• Inloggen middels DigiD
• Woningkenmerken aanpassen aan de hand van 10 vragen over energetische maatregelen in de woning
• Bewijslast energetische maatregelen uploaden 
(bijvoorbeeld foto’s dubbelglas of isolatie, aankoopdocumenten, bouwtechnisch rapport of een factuur)
• U kunt Erkend Deskundige Marit van Woudenberg/Makelaardij het Accent kiezen om uw aanvraag te controleren/valideren.
• Aanvraag versturen.

Vervolgens zal de Erkend Deskundige, Marit van Woudenberg,  op afstand de aanvraag controleren, zij zal dus niet fysiek de woning opnemen. Na goedkeuring van de aanvraag ontvangt de woningeigenaar zijn definitieve energielabel. De woningeigenaar heeft nu aan zijn verplichting voldaan om een definitief energielabel te overhandigen bij verkoop of verhuur van de woning. 

Sanctie bij ontbreken label. 
Het definitieve energielabel is per 1 januari 2015 dus verplicht bij verkoop of verhuur van de woning. Indien de eigenaar van de woning deze niet overdraagt bij verkoop of verhuur van de woning, dan riskeert de eigenaar een boete die kan oplopen tot € 405 wanneer dit definitieve energielabel ontbreekt bij de overdracht. De Inspectie voor Leefomgeving en Transport zal hier per 1 januari 2015 op handhaven.

 

voor meer informatie over het energielabel klik hier


Marit van Woudenberg

gediplomeerd energieprestatie adviseur.

 

 

 

Energielabel het Accent

Doetinchem e.o


Marit van Woudenberg

gediplomeerd EPA-adviseur

labeling en maatwerkadvies

makelaar – taxateur o.g.